In de Kunstkelder is een nieuwe expositie van vrijdag 2 februari tot en met zaterdag 2 maart. De tentoonstelling werd op vrijdag 2 februari om 20.00 uur geopend. 

Er zijn werken te zien van ​Edith van Eijden-Calis, Louis de Vries, Ans Westra, Marijke van Vlaardingen, 
Roderique Arisiaman en Simone Stawicki.

Edith van Eijden-Calis maakt raku-gestookt keramiek. Zij is constant op zoek naar nieuwe vormen en combinaties met andere materialen waarmee ze een eigen stijl creëert en zich hierbij laat inspireren door alles om haar heen wat samen met het verrassingselement van de stooktechnieken resulteert in een uniek eindproduct. Al haar werken zijn unica. Haar meest recente werk bestaat ondermeer uit geometrische vormen die zij met de Raku stooktechniek heeft bewerkt. Dit levert verrassende lijnen van craquelé op.

Louis de Vries studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en is vanuit het traditionele schilderen terechtgekomen in het maken van assemblages, wand- en vrijstaande objecten. Deze construeert hij uit gevonden materiaal. Niet alles wat hij vindt voldoet aan zijn criteria voor het bewaren ervan. Hij is gefascineerd door voorwerpen die er geleefd uitzien met zichtbare sporen zoals roest, verkleuring, beschadigde oppervlaktes enz. Louis werkt intuïtief en weet dus tevoren niet wat hij gaat maken. Vaak komen de ideeën voort uit zo'n gevonden vorm. Alledaagse voorwerpen krijgen een andere betekenis en worden deel van een nieuw geheel.

Ans Westra maakt beelden in steen en brons. Als beeldhouwer hakt zij uitsluitend in steen en maakt daarbij geen gebruik van machines. Wat haar fascineert aan het beeldhouwproces is de ambachtelijkheid. Haar inspiratie haalt zij uit het diepe zuiden van Italië, waar de Oude Grieken hun sporen hebben nagelaten. Geliefde onderwerpen zijn zeemeerminnen, vissen en schelpen.

Marijke van Vlaardingen is een doorgewinterde keramist met een eigen stijl en techniek. Al meer dan 60 jaar is zij werkzaam als keramist die nog steeds indrukwekkende werken maakt. Zij geniet een wereldwijde bekendheid. Haar keramische beelden tonen de schoonheid van het onvolmaakte. Haar mensen en dieren hebben iets doorleefds, iets beschadigds. Ze tonen de barsten en littekens van het leven. Op een of andere manier hebben ze het toch gered. Zo zijn wij en zo zijn de werken uit het leven gegrepen. Haar werk is zintuigelijk, choquerend en niet voor ieder toegankelijk, ze heeft veel fans wereldwijd.

Roderique Arisiaman werkt onder de naam Dracorubio met fotografie, grafische vormgeving en eindeloze beeldbewerkingen. Hij neemt je mee op reis door een niet zichtbare wereld. Via zijn fine-art fotografie streeft hij er altijd naar meer te bereiken dan simpelweg een eenvoudige afbeelding. Hij wil de toeschouwer een emotionele ervaring bieden en een verhaal met gevoel vertellen. Hij koestert een brede nieuwsgierigheid naar de werking van zowel zichtbaar als onzichtbaar licht en hoe dit door zijn lens valt, waarna hij er digitaal mee kan schilderen in kleuren, vormen en contrasten. Zijn creatieve visie komt niet alleen tot uiting in zijn fotografie, maar ook in zijn beeldbewerking, vormgeving, begeleiding en technische ondersteuning.

Het werk van Simone Stawicki bestaat uit schilderijen van acryl- of olieverf, gemengde technieken en grafiek. Het fascinerende van haar werk is dat het kleurrijk is met het gebruik van zwart en wit, grote kleurvlakken en gevoelige lijnen; op deze manier zoekt ze naar harmonie door tegenstelling. Ze werkt met verdunde verf in een waterpistool (super soaker), daarnaast gebruikt ze ook de traditionele manier van schilderen. Zij ziet kunst als communicatie in de meest directe vorm. Zij denkt na over God, de mens en maatschappij. De dingen die haar bezighouden zijn onder andere de vrouw, het landschap en het woord. Kunst is visie.

De Kunstkelder is te bereiken via de trap aan de achterzijde van het gemeentehuis (ingang Brinkstraat). Mindervaliden kunnen gebruik maken van de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve op vrijdagmiddag en zaterdag. De Kunstkelder is op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.kunstinputten.nl.

Meer uit de Agenda Putten