In de Kunstkelder is een nieuwe expositie van 22 april tot en met 21 mei. De tentoonstelling wordt op vrijdag 22 april om 20.00 uur geopend. 

De vier kunstenaars zijn: Henk Jan Witteveen, Henny Verburgt-Tomassen, Esther Verburgt en Irma Holt

Henk Jan Witteveen: "Bij het ontwikkelen van zogenaamde ‘artprints’ met iPad arT combineer ik mijn grote interesse in vormen, lijnen en kleur. Mijn ontwerpen kenmerken zich door eenvoud en directheid. De iPad is daarbij mijn belangrijkste gereedschap voor zowel abstract als figuratief werk. Ik laat me inspireren door de omringende wereld. Vormen, patronen, kleuren, lijnen en texturen en niet te vergeten de eindeloze combinatiemogelijkheden van al deze elementen.”

Henny Verburgt-Tomassen: "Mijn hele leven ben ik al kunstzinnig bezig. Op jonge leeftijd was dit hoofdzakelijk tekenen en schilderen, maar in de loop der jaren zijn hier vele technieken bijgekomen. In 1998 ben ik naar de kunstacademie gegaan en in 2003 studeerde ik af, richting schilderen. Om mij nog meer te verdiepen in de techniek van het schilderen ben ik toen begonnen met een opleiding 17e- eeuws schilderen. Veel van mijn schilderijen hebben dieren als onderwerp."

Esther Verburgt: "In 2003 studeerde ik af aan de Vrije Kunstacademie. Om mij verder te verdiepen in het schilderen, heb ik de opleiding 17e-eeuws schilderen gevolgd. Dieren schilderen in olieverf is wel mijn favoriet. In 2007 volgde ik de opleiding tot het persoonlijk begeleiden van zowel kinderen als volwassenen op individuele basis. Hierbij werk ik aan het “ont-wikkelen” van creativiteit. Samen op weg om tools te krijgen die functioneel zijn in het dagelijks leven.”  

Irma Holt: "Van oorsprong ben ik lerares en op dit moment parttime klassenassistente bij het speciaal onderwijs. Ben al van jongs af aan bezig met tekenen, boetseren etc. Naast het schilderen maak ik sieraden en tassen van rubber en leer. Hierbij maak ik hoofdzakelijk gebruik van rubber van oude fietsbanden. Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven, maar tracht er daarbij wel een eigen draai aan te geven.”  

De Kunstkelder is te bereiken via de trap aan de achterzijde van het gemeentehuis. Mindervaliden kunnen gebruik maken van de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve op vrijdagmiddag en zaterdag. De Kunstkelder is op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Meer uit de Agenda Putten