Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de bibliotheek.

Het is belangrijk om de eigen bloeddruk te kennen

Een hoge bloeddruk voelen mensen namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf het veertigste levensjaar stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Ook mensen die zich gezond voelen kunnen een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf hun 40ste elk jaar hun bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kunnen mensen zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De bibliotheek ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet veertig procent niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Noordwest Veluwe is één van deze locaties.

Belamgstellenden kunnen hiervoor op donderdag 12 en 19 mei, vrijdag 6, 13, 20 en 27 mei en zaterdag 7, 14, 21 en 28 mei terecht in de bibliotheek van Putten aan de Brinkstraat 56.

Meer uit de Agenda Putten