Open dag Dierencentrum de Ark en Dierenambulance Noord West Veluwe

Op 8 oktober is het open dag bij Dierencentrum de Ark en de Dierenambulance Noord West Veluwe. Alle inwoners van de gemeenten Harderwijk, Zeewolde, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Heerde, Elburg, Ermelo en Hattem zijn van harte uitgenodigd. 

Want wat gebeurt er allemaal achter de schermen en wat komt er allemaal kijken bij de noodhulp, verzorging en opvang van honden, katten, knaagdieren en vogels in jouw gemeente?

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest of misschien wil je wel vrijwilliger worden. Kom dan naar de open dag! 
 
Datum: 8 oktober 2022
Tijd: 12:00-16:00
Locatie: Dierencentrum de Ark, Leuvenumseweg 70, Harderwijk
Parkeren: Watertorenweg (nabij trimbaan) waarna u met pendelbussen verder wordt gebracht.
 
De ark is het dierenasiel voor 9 gemeenten in de regio (Harderwijk, Ermelo, Putten, Zeewolde, Nunspeet, Hattem, Heerde en Oldebroek)
Ze vangen jaarlijks ruim 2000 dieren op. Zwerfdieren en klein wild, maar ook ontsnapte of losgelaten huisdieren. Veel (zwerf-) katten, wilde vogels, egels. Maar ook eekhoorns, kippen, ganzen, eenden, zwanen, konijnen.

Ook nemen ze dieren op waar mensen om verschillende redenen niet meer voor kunnen of willen zorgen. Dit zijn de zogeheten ‘afstandsdieren’. Momenteel hebben ze 8 vaste krachten, 12 oproepkrachten en 11 vrijwilligers op de werkvloer. Daarnaast nog 15 gastgezinnen voor kittenopvang en socialisatie. 

Open dag dierencentrum de Ark Harderwijk

Meer uit de Agenda Putten