Het Putter Stoomgemaal houdt de tweede zomermaaldag van dit seizoen. De machine wordt opgestookt en bezoekers zijn welkom.

De stoomketel wordt opgestookt, de machine wordt in werking gezet waardoor ook het scheprad in beweging komt

De installatie is nog zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat van 1886 en is een industrieel monument. De aanwezige stokers en machinisten willen bezoekers graag alles over de installatie en de polder vertellen en alle vragen beantwoorden. Kinderen kunnen, als zij willen, de stokers helpen om kolen op het vuur gooien met een speciaal schepje en als beloning krijgen zij een persoonlijk diploma als hulpstoker.

In de schuur staan stationaire stoommodellen en -machines en de oude ketel opgesteld. Dit kan men rustig bekijken onder het genot van een versnapering.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten (aan de oude zeedijk). Bezoekers zijn welkom vanaf 10.00 uur, de machine wordt gestart om 11.00 uur en alles blijft in beweging tot 16.00 uur. Een bezoek aan het Putter Stoomgemaal is helemaal gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Bekijk voor meer informatie de website www.putterstoomgemaal.nl.

Meer uit de Agenda Putten