Boeren in gesprek met burgers

Enkele boeren hielden een publieksvriendelijke actie in het centrum van Putten. Ze waren naar het pleintje op de splitsing van de Dorpsstraat met de Achterstraat gekomen om flyers uit te delen en met het winkelend publiek in gesprek te gaan. Jolanda van de Pol, een van de initiatiefnemers geeft aan: ,,Vrijdagmorgen dacht ik dat het goed was om ook als boerinnen actie te voeren tegen het stikstofbeleid van de overheid. Ik belde wat bevriende boerinnen en al snel had ik een aantal mensen bij elkaar. Ook heb ik de gemeente en de politie op de hoogte gebracht en we kregen heel snel een vergunning voor onze spontane actie. Het publiek reageerde erg vriendelijk en we hebben mooie gesprekken kunnen voeren."

Van de Pol vervolgt: ,"We kunnen niet accepteren dat we worden opgeofferd voor de belangen van industrie, bouw en luchtvaart. Tevens worden we opgeofferd voor onhaalbare stikstofdoelen. Dat onze boerderij die al generaties in de familie is, gedwongen wordt onteigend of dat onze vergunning wordt ingetrokken is niet te verteren. Er wordt totaal niets gedaan met ons aanbod om flink stikstof te reduceren zodat er snel weer gebouwd kan worden."

"Wij blijven strijden voor een vitaal platteland waar ook onze kinderen nog boer kunnen worden. Iedereen wil toch ook over twintig jaar nog gezond en veilig Nederlands voedsel?"