Putten Power Run 2022

De Putten Power Run is afgelopen zaterdag (21 mei) weer gelopen. De De omstandigheden waren goed voor de lopers. Het was mooi weer en het parcours lag er prima bij.

De deelnemers aan de Putten Power Run konden kiezen uit drie afstanden: de halve marathon, de tien en de vijf kilometer.

De halve marathon werd gelopen door 22 sportievelingen. Klaas van Pijkeren uit Dronten kwam na 1 uur, 16 minuten en 47 seconcen binnen. De tweede plek werd ingenomen door Herbert Janden uit Putten. Hij liep de afstand in 1 uur, 17 minuten en 5 seconden. Sten Oostland uit Harderwijk kwam als derde binnen in een tijd van 1 uur, 17 minuten en 54 seconden. Kirsten Knoppert uit Putten kwam als eerste vrouw over de finish. Zij liep de afstand in 1 uur 56 Minuten en 9 seconden.

Op de tien kilometer kwam Ruben Wieberdink als eerste binnen. De man uit Elburg liep een tijd van 38 minuten en 11 seconden. Bas van Beek uit Oene liep 39 minuten en 2 seconden en Laurens Koopman kwam als eerste Puttenaar op deze afstand binnen in 40 minuten en 19 seconden. Merel van Voorst uit Ermelo was de eerste vrouw die binnenkwam. Zij liep een tijd van 42 minuten en 29 seconden. Dat was tevens de zevende tijd.

Aan de start van de vijf kilometer verschenen ruim honderd lopers. Thijs Schuiling uit Delft kwam als eerste over de finish. Hij liep een tijd van 18 minuten en 18 seconden. De tweede tijd was voor Evert van Beek uit Stroe. Hij liep de vijf kilometer in een tijd van 18 minuten en 33 seconden en Jeroen van Aselt uit Nunspeet deed 18 minuten en 45 seconden over deze afstand. Noa Schut uit Amersfoort kwam als eerste vrouw over de finish. Zij liep een tijd van 21 minuten en 38 seconden.