Putten Power Run 2023

De Putten Power Run is afgelopen vrijdag (19 mei) weer gelopen. De omstandigheden waren goed voor de lopers. Het was mooi weer en het geheel vernieuwde parcours, dat de lopers dwars door het centrum voerde, lag er prima bij. De deelnemers aan de Putten Power Run konden kiezen uit de tien en de vijf kilometer. Wilma Kroon mocht dit jaar het startschot geven voor de lopers die de vijf en de tien kilometer liepen. Wilma is zelf een fervent hardloopster en had graag aan de start van deze jaarlijkse hardloopwedstrijd in Putten gestaan. Maar helaas raakte ze op 4 november 2022 betrokken bij een ongeval waarna ze in een langdurig revalidatieproces terecht kwam.

De 5 kilometer werd gelopen door 272 sportievelingen. Arne Mulder uit Zwolle kwam na 15 minuten en 58 seconden binnen. De tweede plek werd ingenomen door Albert Kuijsten uit Nijkerk. Hij liep de afstand in 16 minuten en 26 seconden. Herbert Jansen uit Putten kwam als derde binnen in een tijd 17 minuten en 16 seconden. Aniek Odding uit Harderwijk kwam als eerste vrouw over de finish. Zij liep de afstand in 19 Minuten en 25 seconden.

Op de tien kilometer kwam Myron Spoor als eerste binnen. De man uit Zwolle liep een tijd van 33 minuten en 39 seconden. Ronan Bruinekreeft uit Voorthuizen liep 34 minuten en 42 seconden en Arjan Koorevaar uit Nijkerk pakte de derde tijd en liep 34 minuten en 56 seconden over de tien kilometer. HenkJan Ruitenbeek kwam als eerste Puttenaar over de streep en liep de afstand in 36 minuten en 44 seconden. Dat was de zesde tijd. Sarah-Lynn Mulder uit Zwolle was de eerste vrouw die binnenkwam. Zij liep een tijd van 39 minuten en 49 seconden. Aan de start van de tien kilometer verschenen ruim 139 lopers.