​Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan heeft Kringloopwinkel Overnodig Putten de gemeente een kunstwerk geschonken. Het beeld is op dinsdag 14 november 2000 onthuld. 

Het kunstwerk staat bij de hoek Brinkstraat/Dorpsstraat. 

De symboliek van het beeldwerk is aan de ene kant een spiraal voor de kringloop in de natuur, en een rad of een wiel, het rad van de tijd, een radertje van een klok. Aan de andere kant van het beeld de pijlen die we bij de kringloopwinkel zelf tegenkomen en die de kringloop van de materialen en grondstoffen symboliseren. Bovenin een vorm waarin men een zon of een bloem kan zien, een bloem als teken van nieuw leven, door kringloop behoud van de natuur, de natuur die doorgaat met groeien, zaaien, sterven, groeien, enzovoort. Men zou in de dragende rechthoek een raam kunnen zien, uitzicht op de toekomst. Al met al een stapeling van symbolen die duiden op (het belang van) kringloop.

De kunstenares is Irma Horstman uit Kampen. Het kunstwerk is ongeveer 190 centimeter (incl. sokkel) hoog, 80 centimeter breed en 15 centimeter diep en is uitgevoerd in brons.

Bron: Gemeente Putten