Aanleg fietspad Zuiderzeestraatweg laat nog op zich wachten

Van de Koot (CDA) heeft vorige week tijdens de commissievergadering economie, bestuur en openbare ruimte gevraagd naar de stand van zaken met betrekking tot het bestemmingsplan fietspad Zuiderzeestraatweg. 

“Het bestemmingsplan is vorig jaar in augustus vernietigd en ik wil graag van het college vernemen waar we nu staan in gesprekken met betrokkenen alsmede de aanpassing van dit plan”, aldus Van de Koot

Wethouder Koekkoek geeft aan: “We zijn sinds de vernietiging van het bestemmingsplan druk bezig om vorderingen te maken. Het is ons vorig jaar gelukt om vijfendertig percelen te verwerven. We zijn nu nog in gesprek met de laatste twee grondeigenaren, maar deze gesprekken verlopen moeizaam. We hebben gevraagd om voor een bepaalde datum te reageren, maar nog geen reactie ontvangen. En zo blijft het doorgaan. Het geven van antwoorden kunnen we niet afdwingen, maar we zitten er bovenop en vragen steeds weer of de eigenaren akkoord zijn en of ze hun handtekening willen zetten. Als het ons is gelukt om deze twee dossiers af te ronden kunnen we verder.”

Van de Koot reageert: “Er zijn natuurlijk gronden gegeven waarom het bestemmingsplan is vernietigd. Als ik het goed begrijp zijn er nog twee eigenaren met wie de gesprekken moeizaam verlopen. Kun je natuurlijk heel lang op wachten, maar we zijn nu al een maand of vijf verder sinds de vernietiging van het bestemmingsplan. Is het niet mogelijk om het bestemmingsplan, met in achtneming van de gronden waarop het vorige keer is vernietigd, aan te passen. Daarna gewoon je plan trekken en dan in procedure te gaan en desnoods tot onteigening over te gaan."

Koekkoek: “Dat zou ik graag doen. Ware het niet dat een van de twee waar we een kwestie mee hebben ook degene is die bezwaar heeft gemaakt tegen het bestemmingsplan. Dus als we het bestemmingsplan nu weer in procedure brengen dan ben ik bang dat die eigenaar weer in bezwaar gaat en dan hebben we het hele circus opnieuw. Dus we wachten echt tot we de gronden hebben verworven zodat we daarna gelijk het bestemmingsplan in kunnen dienen.”

Foto: Archief