Aantal besmettingen stijgt, handhaving geïntensiveerd

Ook in de gemeente Putten stijgt het aantal besmettingen. In de afgelopen twee weken noteerde Putten 76 besmettingen. “Dat vervult mij met zorg”, zegt burgemeester Lambooij.

Ook in Putten wordt het toezicht en de handhaving geïntensiveerd

De boa's van de gemeente trekken hierbij samen op met de politie. Lambooij: "Wij zitten er echt boven op. Waar nodig zullen we boetes uitdelen."

De burgemeester hecht eraan uit te spreken dat hij tot nu toe tevreden is over de wijze waarop de nieuwe maatregelen in zijn gemeente worden nageleefd. “De controlerapporten van het afgelopen weekend zagen er goed uit. Het was rustig bij de sportclubs, de horeca was gesloten en bij de supermarkten werd een adequaat deurbeleid gevoerd." Ook in het buitengebied rond de keten was het rustig. “Onze mensen hebben op één locatie een kort, maar duidelijk gesprek gevoerd”, aldus Lambooij.

Horeca
De burgemeester onderkent dat er opnieuw veel van de inwoners en zeker ook van de ondernemers in zijn gemeente wordt gevraagd: “Het is allemaal erg vervelend. Wij moeten hier met elkaar doorheen en daar wens ik iedereen alle steun en sterkte bij.” Lambooij wil vooral de lokale horeca een hart onder de riem steken: “Die sector wordt enorm getroffen door de nieuwe maatregelen. Ik wens deze ondernemers in het bijzonder alle sterkte toe.”