​Acties Regionale Energiestrategie

De gemeente Putten wil haar inwoners graag betrekken bij de Regionale Energiestrategie (RES). De RES geeft invulling aan de landelijke opgave om in 2050 de CO2-uitstoot te verlagen met 95 procent. Om dit resultaat te bereiken moet een groot deel van de huidige energievraag een duurzame invulling krijgen. Deze invulling houdt niet op bij de gemeentegrenzen en wordt ook op regionaal niveau onderzocht.

Om meer aandacht en kennis te delen over de RES heeft de gemeente Putten drie acties op touw gezet

Duurzame energie opwekken
In de concept RES staan een aantal scenario’s geschetst waarbij inzichtelijk wordt gemaakt waar duurzame energie opgewekt wordt en hoeveel. Mogelijke locaties van windmolens en zonneparken staan hierbij aangegeven. Ook is er gekeken naar het energienet en welke alternatieve warmtebronnen voor de gemeente Putten aanwezig zijn. Deze opties brengen in beeld hoe de gemeente in de toekomst afstand kan gaan doen van de fossiele brandstoffen. Op dit moment ligt de concept RES klaar en kunnen belangstellenden hier hun mening over geven via www.energienoordveluwe.nl.

Om meer aandacht en kennis te delen over de RES heeft de gemeente Putten de komende dagen drie acties op touw gezet.

Op woensdag 7 oktober zijn belangstellenden welkom om langs te komen op de markt. Hier staat de gemeente Putten samen met Veluwe Duurzaam. Zij vertellen graag meer over de RES en allerlei acties rondom verduurzaming. Ook kunnen bezoekers een douchecoach ophalen. De douchecoach is een soort zandloper die aangeeft hoe lang men onder de douche staat. Wees er snel bij, de voorraad is beperkt.

Op donderdag 8 oktober kunnen inwoners die vragen hebben over de RES meepraten tijdens het digitale inloopspreekuur van 15.00 uur tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven via [email protected]. Na opgave ontvangen deelnemers aanvullende informatie over het digitale spreekuur.

Op woensdag 14 oktober vindt er tussen 19.30 uur en 21.30 uur een digitale informatieavond plaats. Tijdens deze informatieavond ontvangen belangstellenden meer informatie over de RES. Deelnemen aan deze informtieavond? Opgeven kan via [email protected]. Na opgave ontvangen deelnemers aanvullende informatie over het digitale spreekuur.