Advent (column)

Het jaar 2020 is toch anders geworden dan wij hadden bedacht en gehoopt aan het begin van het jaar. Corona heeft een zware wissel getrokken op onze samenleving en iedereen heeft er in meer of mindere mate mee te maken gekregen.

Sommigen onder ons raakten dierbaren kwijt, anderen kregen ontslag, sommige bedrijven gingen failliet en ga zo maar door.

De kerstdagen komen er weer aan. En dit jaar vullen we deze periode deels anders in dan voorgaande jaren. Geen bijzondere kerkdienst en gezellige bijeenkomsten met familie en vrienden. Op het moment van schrijven van deze column heeft de minister-president de persconferentie van 14 december 2020 nog niet gehouden. Maar één ding is duidelijk: er komen strengere maatregelen aan….

En nu zitten we in de adventstijd: de tijd waarin we uitzien naar Kerst. Dan mogen we de geboorte van Jezus herdenken die naar deze aarde kwam voor iedereen die in Hem gelooft. Een hele mooie boodschap in deze donkere tijd!

Maar deze periode van het jaar is ook een periode om terug te kijken wat er allemaal gebeurd is en om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Wij weten niet wat de toekomst brengt maar zijn zeker van een God die voor ons zorgt! Dat geeft hoop en moed in een tijd die moeilijk en zwaar kan zijn.

Vanaf hier wens ik u allen gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2021.

Regelmatig vertelt een Puttense politicus in een column wat hem of haar bezighoudt. Deze keer is het de beurt aan Reinard de Jong, commissielid van de SGP. Reageren? Stuur een email naar [email protected].