​AfhaalBieb en BezorgBieb geopend

Met de nieuwe maatregelen om verspreiding van Corona tegen te gaan, leek het dat de bibliotheek helemaal moest sluiten. Door een aangenomen motie in de Tweede Kamer is er nu duidelijk geworden dat er toch boeken mogen worden bezorgd én zelfs dat er boeken gehaald mogen worden. 

Niemand hoeft de komende twee weken dus zonder lees- en denkstof te zitten.

Ga naar de website www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl of bel en maak gebruik van de diensten van de bibliotheek.

Zelf afhalen of laten bezorgen
Via de website, de Iguana app of telefonisch kunnen belangstellenden boeken reserveren. Zodra de boeken klaarstaan krijgt men een berichtje, zodat ze kunnen worden afgehaald bij de AfhaalBieb. Reserveren kan vanaf vandaag, afhalen kan vanaf maandag 9 november. Mensen die liever niet de deur uitgaan vanwege Corona of een andere reden kunnen gebruik maken van de BezorgBieb en de boeken thuis laten bezorgen. Deze service is gratis voor leden van de bibliotheek.

Digitaal lezen
Naast fysieke boeken biedt de bibliotheek ook veel online diensten aan. Voor jong én oud. Maak bijvoorbeeld eens kennis met luisterboeken of e-books. De online Bibliotheek beschikt over meer dan 4100 luisterboeken en ruim 30.000 e-books. Belangstellenden die vragen hebben over het aanmaken van een account of het downloaden van e-books kunnen contact opnemen met een medewerker. Zij helpen een ieder graag op weg.

Activiteiten
De fysieke activiteiten die de Bibliotheek organiseert in de Week van de Mediawijsheid gaan helaas niet door. Wel gaat het webinar van Denise Bontje over een gezond mediagebruik op 10 november door, net als de online lezing van Aletta Smits over het puberbrein op 12 november. Voor beide activiteiten kunnen belangstellenden zich nog aanmelden via de website.

Studie-werkplekken
In alle vestigingen is het de komende twee weken mogelijk om gebruik te maken van de studie- en werkplekken. Deze hoeven niet te worden gereserveerd. Als ze bezet zijn, kom dan terug op een ander tijdstip.

Vragen?
Kijk voor meer informatie over de bovenstaande diensten op de website, stuur een e-mail naar [email protected] of bel 085-2733 575. Nog geen lid van de bibliotheek, maar toch gebruik maken van de dienstverlening? Ook dan kunnen de medewerkers helpen. Een lidmaatschap is eenvoudig geregeld.