Afscheid van dorpsdichter Pieter van Heiningen

​In de bibliotheek nam Putten afgelopen zaterdag afscheid van dorpsdichter Pieter van Heiningen.

Van Heiningen werd op 21 september 2020 aangesteld als de eerste dorpsdichter van Putten

“Alle gemeenten die vallen onder de bibliotheek Noordwest Veluwe hebben een dorps- of een stadsdichter. Deze dichter maakt de connectie met de gemeenschap en laat zien wat er in een dorp speelt”, aldus Linda Mulder, programmacoördinator volwassenen van Bibliotheek Noordwest Veluwe. “Met de aanstelling van de nieuwe dorpsdichter Henk Vaessen nemen we afscheid van Pieter van Heiningen. Van Heiningen werd in juni 2020 gekozen als allereerste dorpsdichter in de door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerde verkiezing en heeft in de afgelopen drie jaar veel gedichten geschreven. Hij kwam in een bijzondere periode. Pieter werd aangesteld tijdens de coronaperiode en alles was dicht. Bedankt voor je inzet. Je bent jezelf gebleven en schreef met humor en soms wat schurend. Je hebt echt het geluid van de samenleving gebracht.”

Pieter van Heiningen bedankt Bibliotheek Noordwest Veluwe en de gemeente Putten. “Zij hebben er immers voor gezorgd dat er een dorpsdichter kwam. Ik neem na drie jaar afscheid en heb bij wijze van uitzondering een slotgedicht gemaakt op rijm. Dat doe ik normaal gesproken niet, omdat ik schrijf vanuit mijn gevoel.”

Ook Sander van Nieuwenhuizen (wethouder cultuur) spreekt Pieter van Heiningen toe. “We zijn hier om afscheid te nemen van de huidige dorpsdichter en maken kennis met de nieuwe dorpsdichter. Cultuur is een belangrijk onderdeel van de samenleving. Ik heb me laten vertellen dat er net zoveel mensen zijn die zich bezighouden met culturele activiteiten als met sport. We zijn als gemeente altijd aan het zoeken naar verbinding tussen mensen. En daar past een dorpsdichter zeker bij. Ik wil Pieter van Heiningen bedanken voor zijn inzet en wens de nieuwe dorpsdichter heel veel succes, wijsheid en creativiteit.”