​Aftrap provinciale campagne ChristenUnie in Putten

De ChristenUnie trapte afgelopen zaterdag de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen af in Putten.

Het team van de Gelderse ChristenUnie trok hierbij nauw op met de lokale afdeling

Niet alleen gingen de lijsttrekker en Statenleden in gesprek met inwoners uit Putten op het Kerkplein, de leden van de provinciale afdeling werden ook door Puttense wethouder Bertus Cornelissen rondgeleid door nieuwbouwwijk Rimpeler.

In gesprek met de Puttenaar
Wat vindt de Puttenaar belangrijk voor onze provincie? Is het wonen, ruimte, stikstof of mobiliteit? Over dit soort onderwerpen gingen lijsttrekker Dirk Vreugdenhil, (kandidaat-) Statenleden Freek Rebel en Marieke van de Beek en campagnevoerders in gesprek met voorbijgangers. En dat leverde mooie gesprekken op. “De verkiezingen moeten nog een beetje gaan leven bij de inwoners. Maar we hebben mooie gesprekken gevoerd. Al snel kwamen er onderwerpen naar boven die voor inwoners van Gelderland belangrijk zijn. Of het nu stikstof, windmolens of de huisvesting van migranten is, het is goed om hierover in gesprek te zijn en de verbinding met elkaar te zoeken”, aldus Marieke van de Beek.

Putter of Puttenaar zijn en blijven
Na een ochtend campagnevoeren, brachten de ChristenUnie Statenleden een bezoek aan de woonwijk Rimpeler. Wethouder Bertus Cornelissen verzorgde een rondleiding door deze nieuwbouwwijk en lichtte toe dat deze woningen voorzien zijn van duurzame bouwkeuzes zoals een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. De ChristenUnie Gelderland vindt het mooi om te zien dat de wijk met extra aandacht voor duurzaamheid is gebouwd. Volgens lijsttrekker Dirk Vreugdenhil zijn dit soort nieuwbouwprojecten belangrijk, want: “Putten is een hechte gemeenschap, waar inwoners verantwoordelijkheid nemen voor elkaar. Dat moeten we koesteren en beschermen. Dat betekent dat er voor jongeren én ouderen een woning moet zijn om Putter of Puttenaar te zijn en te blijven.”

Laat je stem horen op 15 maart
Op 15 maart kunnen inwoners weer stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie is samen met de leden vastgesteld en terug te vinden op de website www.gelderland.christenunie.nl.