Afval wordt vaker verkeerd aangeboden; bekijk de regels

De gemeente Putten constateert dat er vaker verkeerd afval in de gemeentelijke afvalzakken wordt aangeboden. Ook komt het geregeld voor dat afvalzakken steeds vroeger aan de weg worden gezet. Of dat afvalzakken te zwaar zijn. 

Afval aanbieden: hoe zit het ook alweer?

Inwoners kunnen helpen door het afval op de juiste manier aan te bieden. 

Maak gebruik van de afvalwijzer app 
Met de ‘Afvalwijzer’ app van AddComm kunnen inwoners precies zien wanneer welk soort afval in hun straat wordt opgehaald. Ook is het, via deze app, mogelijk om een melding op de telefoon te ontvangen op de dag voor de inzameling. Geen smartphone maar wel internet? Kijk dan op www.mijnafvalwijzer.nl. In de app en op de website is ook het AfvalABC te vinden. Hierin staat meer informatie over alle afvalstromen.

Afval aan de weg
De gemeente krijgt veel meldingen binnen over afval dat de avond voor de inzameling al aan de weg wordt aangeboden. Het resultaat hiervan is dat er regelmatig zakken worden losgemaakt door vogels of katten. Daarom wordt evrzocht om het afval, zeker in de zomer, op de ochtend van de inzameling aan te bieden. Zo wordt voorkomen dat er ongedierte in de omgeving van de woningen komt. Zet de afvalzakken op de ophaaldag vanaf 6.00 uur ’s morgens aan de kant van de weg. De inzameling start vanaf  7.30 uur. Biedt het afval alleen in de gemeentelijke afvalzakken aan.

Gewicht van de afvalzak
Op de afvalzakken staat hoeveel kilo een volle afvalzak mag wegen. Te zware afvalzakken blijven staan. Als inwoners deze afvalzak niet opruimen, wordt de zak door door de gemeente apart opgehaald. Zij proberen dan de eigenaar te achterhalen. Voorkom een mogelijke boete door de afvalzakken op de juiste manier te gebruiken.