​Alles is anders (column)

Dit jaar valt kerst op vrijdag en zaterdag. Doordat daar de zondag op volgt, zijn de winkels drie dagen achtereen gesloten. Nu is in Putten alles goed geregeld in een winkeltijdverordening, prima zo, zou je dus zeggen. 

Maar dit jaar is het anders

We zijn geconfronteerd met het coronavirus, dat alles op zijn kop zet en waar we in Nederland en ook in Putten nog lang niet vanaf zijn. Een virus waar we rekening mee moeten houden, ook met het boodschappen doen. We willen geen onveilige situaties creëren door elkaar in de winkels te verdringen en moeten het winkelbezoek spreiden.

Niet verbazingwekkend dus dat supermarktondernemers hebben gevraagd om op Tweede Kerstdag de deuren te mogen openen, om zo het winkelend publiek zoveel mogelijk ruimte te geven. Om die reden heeft het college de gemeenteraad voorgesteld om eenmalig van de winkeltijdverordening af te wijken en de winkeliers de kans te geven om op Tweede Kerstdag van 8.00 tot 18.00 uur de deuren te openen, om zo de kooppiek op donderdag tegen te gaan.

Een heel verstandig besluit, vindt Wij Putten. Ondernemers bepalen natuurlijk altijd nog zelf of zij gebruik willen maken van deze mogelijkheid. We laten ons zeker niet onder druk zetten door de omliggende gemeenten, die allemaal de winkels op Tweede Kerstdag open hebben, maar willen wel graag ons gezonde verstand gebruiken. Dit jaar is het in veel opzichten anders dan anders en daarom gaan wij het voorstel van het college voor deze incidentele openstelling van de winkels op Tweede Kerstdag van harte ondersteunen.

Rest ons nog om u allen fijne, maar vooral gezonde feestdagen te wensen, met begrip en oog voor elkaar, in een jaar waarin het net even anders is dan anders.

Regelmatig vertelt een Puttense politicus in een column wat hem of haar bezighoudt. Deze keer is het de beurt aan Wilma van Voorst-Ruiter, raadslid van Wij Putten. Reageren? Stuur een email naar [email protected].