​André: ‘Ik ben benieuwd of onze hond Lex kan schapendrijven’

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Bloembinderij Rooze is een begrip in Putten. Op 1 april van dit jaar is het veertien jaar geleden, dat André van Meerveld de kleurrijke winkel overnam. “En toch weten sommige Puttenaren nog steeds niet waar wij zitten. Maar als ik zeg ‘naast slagerij Tomassen’ dan weten ze het gelijk!”

Tijd voor vrije tijd…  “Ik ben benieuwd of onze hond Lex kan schapendrijven”

Voor André was het starten van de winkel een sprong in het diepe. “Ik heb altijd al veel met bloemen gewerkt, maar had nog nooit zelf een winkel gerund.” Gelukkig heeft dit goed uitgepakt, voor hem en zijn trouwe collega Joke. Met af en toe hulp van Ad en de vierjarige bordercollie Lex is het team compleet.

Maar heeft André naast de winkel nog wel tijd voor vrije tijd? “Zodra het even kan stuurt Joke ons weg. Dan boeken wij regelmatig een weekendje weg met zo’n hotel-aanbieding. Veel fietsen, maar natuurlijk ook een terrasje pakken. Heerlijk, Nederland is ook zo mooi! We gaan vaak naar Den Bosch of Zuidlaren. En voor het eerst sinds wij de winkel hebben, zijn wij afgelopen januari weer even op vakantie naar Spanje gegaan. Dat deden wij vroeger namelijk elk jaar. Vooral Ad heeft niet persé zon, maar wel veel licht nodig.”

“Verder lopen wij veel met onze fijne hond Lex. Lekker de bossen in of naar het mooie buitengebied van Putten. Lex kan trouwens heel hard rennen. We hebben het nooit geprobeerd, maar ik ben wel erg benieuwd of hij kan schapendrijven. Het is tenslotte een bordercollie. Naast lopen met de hond ga ik ook op maandagochtend naar de sportschool; beetje gewichten, beetje trainen. Dat moet ook wel, want wij hebben met goede vrienden een eetclub en zien elkaar vaak. Tenslotte zitten Ad en ik in de zogenoemde Groei Groep van onze kerk. Met acht man spreken wij regelmatig af. Naast het geloof praten wij over van alles en dat voelt heel vertrouwd.”

André is gek op bordercollie Lex. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp