Behoeftepoll voor informatiecentrum in Putten enthousiast ingevuld

VVV Putten heeft in opdracht van het Puttens Historisch Genootschap, in de maanden augustus en september, een behoeftepoll gehouden om te peilen of er draagvlak is voor een Informatie en Documentatiecentrum Erfgoed Putten (IDEP).

Op deze locatie kunnen inwoners en bezoekers op een toegankelijke manier kennis maken met het cultuurhistorisch erfgoed van Putten

Ook zouden mensen daar terecht kunnen met vragen over cultuurhistorisch erfgoed of om onderzoek te doen naar hun eigen geschiedenis.

Uit het onderzoek, waar ruim 230 deelnemers op reageerden, bleek dat er zeker enthousiasme is voor een dergelijk centrum. Opvallend is dat meer dan de helft van de ondervraagden jonger is dan 60 jaar en dat dus ook deze jongere generatie geïnteresseerd is in het verleden van Putten.

De deelnemers hebben veel tips gegeven over locatie, inrichting, educatie, activiteiten en aspecten om op te letten bij de ontwikkeling van een Informatie en Documentatiecentrum Erfgoed Putten. Het Puttens Historisch Genootschap gaat samen met de andere organisaties die onderdeel zijn van het Platform Cultuurhistorisch Erfgoed Putten kijken naar de mogelijkheden voor de ontwikkeling van een dergelijk centrum.

Onder de deelnemers van de behoeftepoll wordt tijdens de algemene ledenvergadering van het Puttens Historisch Genootschap op 24 november het boek Putters en Puttenaren deel 2 verloot. Met de winnaar wordt dan contact opgenomen.