Bestemmingsplan Gervenhof en Dorpsstraat ligt ter inzage

De gemeenteraad heeft op 25 mei 2023 het bestemmingsplan Gervenhof en Dorpsstraat e.o. vastgesteld. Het plan houdt de herontwikkeling in van een deel van de Gervenhof en de huidige Boni-locatie.

Met dit bestemmingsplan wordt in het gebied bij de Gervenhof een nieuwe locatie gecreëerd voor een supermarkt en wordt de realisatie van 28 appartementen mogelijk gemaakt

Op de huidige plek van de Boni supermarkt worden negen grondgebonden woningen gebouwd. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0273.BPBKGervDorps-VA01.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage van 15 juni 2023 tot 27 juli 2023. Belangstellenden die het plan (digitaal) willen bekijken in het gemeentehuis kunnen een afspraak. Bel hiervoor naar 0341-359611. Ook voor het beantwoorden van eventuele vragen kunnen belangstellenden bellen met dit telefoonnummer.

Belanghebbenden kunnen van 16 juni 2023 tot 28 juli 2023 tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet men wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.