​Bestuurswissel bij Oranjevereniging Putten

Voorzitter Trudy Schippers en penningmeester Klaas Jan Moltmaker maakten gisteravond tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Oranjevereniging bekend dat zij afscheid, na twaalf jaar, nemen als bestuurslid.

"We hebben twee hele goed opvolgers gevonden in Hans Mazier en Henk van der Haar", aldus Schippers.

"Hans zal zich als voorzitter gaan inzetten voor de Oranjevereniging en omdat Hans nogal veel in het buitenland is voor zijn werk zal Henk de voorzitter ondersteunen. Putten heeft toch het mooiste Oranjefeest van de Veluwe en dat willen we natuurlijk graag zo houden. Met dit nieuwe team durf ik wel te zeggen dat het wel goed komt."  
 
De kersverse voorzitter bedankte Trudy voor haar inzet van de afgelopen jaren en maakte een koninklijke vergelijking met Willem van Oranje. “Ofwel Vader des Vaderlands alias Willem de Zwijger. Als eerste kom ik met een verschil. Jij bent geen zwijger, maar dat betekent niet dat je onzin verteld. Zeker niet. Mede vanwege je juridische achtergrond wist jij menigmaal de vinger op de gevoelige plek te leggen", aldus Mazier. "Maar wat is jouw overeenkomst dan met Willem. Dat zijn, denk ik, juist wel die ‘zwijgmomenten’. Je zat dan vaak strategisch te denken hoe je de Oranjevereniging verder kon helpen. En daarmee het voortbestaan van onze mooie Koningsdag in Putten zeker te stellen en daardoor zelfs het mooiste Oranjefeest van de Veluwe te laten voortbestaan. Mensen komen van heinde en verre naar Putten om dat mee te beleven. Vrijwilligerswerk is verre van vrijwillig. Maar dat betekent niet dat het niet te doen is. Aan mij nu de eervolle taak om de voorzittershamer over te nemen. Mede vanwege mijn militair zijn en de daarbij behorende plaatsing in het buitenland wordt het een uitdaging. Maar ik durf de uitdaging met dit team wel aan te gaan.”
 
Trudy bedankt iedereen voor de mooie jaren. “Ik heb het altijd met zoveel plezier gedaan. Het is een topbestuur en het was altijd beregezellig. Ik had het voor geen goud willen missen. Het is lastig om het los te laten, maar het is ook heel goed om het los te laten. Toen ik twaalf jaar geleden begon stoften we het draaiboek af en organiseerden het feest voor Koningsdag. Toch wilden we ook veranderingen doorvoeren en dat hebben we gedaan. De grootste verandering is misschien wel de introductie van het foodplein. Dat paste helemaal bij de sfeer van Koningsdag en was een succesvolle aanvulling op het programma. Ik wens het nieuwe team heel veel succes en ik ben ervan overtuigd dat Koningsdag een heel mooi feest blijft in Putten.”