Bibliotheek is weer open voor bezoek

Zo, dat was dat. Na een pauze van twee weken vliegen vandaag (donderdag 19 november) de bibliotheekdeuren weer open. Stof het lenerspasje af en kom weer langs om zelf boeken uit te zoeken en in te leveren in de ‘AnderhalvemeterBieb’ in Elspeet, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten.

De bibliotheek opent weer met de reguliere openingstijden als AnderhalvemeterBieb.

Dat betekent dat de vestigingen zo zijn ingericht dat bezoekers gelimiteerd naar binnen kunnen om zelf hun boeken in te leveren en uit te zoeken. Een van de voorwaarden is dat bezoekers bij de ingang een mandje meenemen en natuurlijk 1,5 meter afstand houden tot andere bezoekers. Bij het gebruik van een werk- of studieplek is registreren verplicht.

Reserveren of bezorgen
Ook is het mogelijk om boeken gewoon makkelijk en snel vanuit huis te reserveren. Dit kan via de website of de Iguana app. Op die manier hoeven lezers maar kort in de bibliotheek te zijn. Liever (nog) helemaal niet langskomen? Maak dan gebruik van de BezorgBieb en laat de boeken gratis bezorgen.

AfhaalBieb
Leesliefhebbers kunnen zich ook laten verrassen door een boekenpakket te bestellen. Geef via een formulier de voorkeuren door (bijvoorbeeld genre, leeftijd/leesniveau kind). De medewerkers van de bibliotheek zoeken dan maximaal vijf passende boeken uit. Zodra de reservering of het boekenpakket klaarstaat, ontvangt men hiervan een bericht en kunnen de boeken worden opgehaald.

Bel de Bieb
Bij vragen, schroom niet en bel de Bieb. Bibliotheek Noordwest Veluwe is bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden via telefoonnummer 085 273 3575. Daarnaast is het ook mogelijk om een vraag te stellen via de social media of een e-mail te sturen naar info@bibliotheeknwveluwe.nl. Meer informatie over de bereikbaarheid is te vinden op de website.