Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar een taalcoördinator voor 28 uur per week

Een hartstikke leuke baan van 28 uur per week in een inspirerende, snel veranderende werkomgeving. Enthousiaste en zeer betrokken collega’s. Bekijk hieronder de vacature.

Eerst naar het Taalcafé in Harderwijk om vrijwilligers te enthousiasmeren. Neem ook de tijd voor Maria: de jonge moeder wil haar leerwensen met je bespreken

Dan in Nunspeet met ambtenaren sparren over ondersteuning bij inburgeren. Tussendoor een afspraak maken voor een intake in Putten. De volgende dag naar Ermelo voor een nieuw project dat taalachterstand bij gezinnen moet voorkomen. En ten slotte in overleg met je collega-taalcoördinator: aan wie koppelen jullie die meneer die hulp wil bij het schrijven van een sollicitatiebrief?
 
Zeer afwisselende en maatschappelijk relevante functie
Die afwisseling is echt kenmerkend voor je functie als taalcoördinator bij Bibliotheek Noordwest Veluwe. Plus de enorme voldoening die je uit je werk haalt. Want je bent écht van betekenis. Niet alleen lever je een wezenlijke bijdrage aan een betere taalvaardigheid van volwassenen in je werkgebied; je zorgt er daardoor ook voor dat ze verder komen in hun leven. Dat doe je in nauwe samenwerking met je collega’s en tal van organisaties in de regio. Denk aan woningcorporaties, commerciële bedrijven, welzijnsinstellingen, scholen, en gemeenten. Je vertaalt hun wensen in nieuwe taalproducten en zoekt er deelnemers bij. Best pittig: hoe vind je de juiste mensen en help je ze te activeren? En dan heb je ook nog te maken met verschillen tussen de diverse gemeenten. Mooie uitdaging voor een specialist!
 
Je werkzaamheden op een rijtje
 • Samen met je collega de inzet van 150 taalvrijwilligers en de dienstverlening op het gebied van betere taalvaardigheden in Noordwest Veluwe coördineren.
 • In overleg met de programmacoördinator nieuwe taalproducten en -diensten ontwikkelen voor laaggeletterden en andere inwoners die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen.
 • Deelnemers en vrijwilligers werven (hoewel je je over die laatste groep niet zoveel zorgen hoeft te maken: de bereidheid om iets voor een ander te doen, is groot in de regio).
 • Trends, ontwikkelingen en innovaties in je vakgebied signaleren.
 • Bestaande relaties beheren, nieuwe relaties aangaan en zo je netwerk van samenwerkingspartners steeds verder uitbreiden. 
Wij zijn de bieb
De Bibliotheek Noordwest Veluwe is dé ontmoetingsplek voor alle bewoners van de Noordwest Veluwe die graag lezen, leren of hun taal- of digitale vaardigheden willen ontwikkelen. In hun eigen tempo, betaalbaar, en in een veilige omgeving. Een ondernemende, klantgerichte organisatie die zich met zes locaties (Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elspeet, Putten en een servicepunt in Drielanden Harderwijk) richt op alle inwoners in haar werkgebied. Daarbinnen ontwikkelt het team Programmering voor ons en onze samenwerkingspartners een samenhangend aanbod van producten en diensten. De wensen van specifieke doelgroepen en (lokale) maatschappelijke ontwikkelingen zijn daarbij het uitgangspunt. Het team bestaat uit twee programmacoördinatoren en vier specialisten, van wie jij een van de twee bent die zich met taalvaardigheden bezig houden.
 
Wie ben jij?
Denk je bij het woord samenwerken ‘mwa, dat is niets voor mij’, dan is de functie van taalcoördinator eigenlijk ook niets voor jou. Want jij weet dat je alleen samen met anderen tot het beste resultaat komt – voor iedereen. Je stapt ook net zo gemakkelijk bij onbekende organisaties binnen als op potentiële taaldeelnemers af. Organiseren en plannen doe je als de beste. Je voelt je pionier, een verbinder en creatief. Én je kent Noordwest Veluwe goed.

Verder heb je:
 • een relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld de pabo of docent Nederlands of NT1/NT2;
 • liefst, ervaring met het lesgeven aan en coachend begeleiden van laaggeletterde volwassenen;
 • ervaring met het opzetten en begeleiden van projecten;
 • ervaring met en/of in elk geval zin in het werken met vrijwilligers;
 • kennis van de problematiek rondom laaggeletterdheid;
 • de beschikking over een auto. 
Wat kun je van ons verwachten?
Een hartstikke leuke baan van 28 uur per week in een inspirerende, snel veranderende werkomgeving. Enthousiaste en zeer betrokken collega’s. En je kunt voor een groot deel je eigen tijd en werkzaamheden inplannen. Verder krijg je een telefoon, iPad en laptop in bruikleen. Tijdens je ruime inwerkperiode kun je rekenen op relevante begeleiding en scholing. En je ontvangt een salaris tussen € 2.804,- en € 3.593,- (bij een 36-urige werkweek), schaal 8 van de cao Bibliotheken.
 
Interesse?
Voor meer informatie over de functie van taalcoördinator bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe neem je contact op met Ben van Heesbeen, directeur-bestuurder, op 06 2295 8570 of via ben.vanheesbeen@bibliotheeknwveluwe.nl. Je kunt hem ook je motivatie met cv mailen. Doe dat vóór donderdag 24 maart 2022. De eerste gespreksronde staat gepland op maandag 28 maart 2022.