​Bibliotheek Putten nu zeven dagen per week open

Met de nieuwe Open+ technologie had de Bibliotheek Putten vorig jaar al een grote primeur te pakken. Als eerste bieb in Nederland werd hier het Open+ abonnement geïntroduceerd, waarmee klanten ook buiten openingstijden de bieb kunnen bezoeken.

Met Open+ abonnement kunnen leden nu ook op zondag boeken lenen

“Vanwege de positieve reacties uit de buurt en met het oog op de coronamaatregelen, hebben we in samenspraak met de gemeente besloten Open+ te verruimen naar zeven dagen in de week”, vertelt Ben van Heesbeen, directeur-bestuurder van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Met Open+ kunnen klanten middels een eigen pincode de deur van de bibliotheek openen als er geen medewerkers aanwezig zijn. Deze zelfbediening geeft klanten de kans om juist ’s morgens vroeg of in de avond de bibliotheek te bezoeken. Van bezoekers met een kwetsbare gezondheid tot mensen die doordeweeks en overdag echt geen tijd hebben. Voor veel klanten blijkt de flexibiliteit van Open+ een uitkomst.

Nu Open+ nog verder verruimd is, kunnen leden elke dag van 7.00 uur tot 23.00 uur naar de bibliotheek. Ook op zon- en feestdagen wanneer er de hele dag geen medewerkers aanwezig zijn, kunnen klanten nu gebruik maken van de zelfbediening.

Foto: Rob Voss