Bladkorven binnenkort weer geplaatst

De gemeente plaatst vanaf maandag 16 oktober weer de circa vijfenzestig bladkorven op diverse locaties in Putten. Inwoners kunnen hier hun bladafval gratis in kwijt. De bladkorven worden geplaatst, omdat inwoners het blad niet uit eigen tuin de weg op mogen blazen.

Dit kan namelijk tot onveilige situaties leiden

Aanbiedingsregels
In de bladkorven mag alleen bladafval. Er mag geen ander (tuin)afval in zoals coniferenknipsels, dennennaalden, tuinplanten, gras en takken. De locaties van de bladkorven zijn te vinden op de website van de gemeente www.putten.nl/bladafval.

Medewerking
Vorige jaren is gebleken dat de bladkorven niet alleen met blad werden gevuld. Dit brengt extra kosten met zich mee. Dit jaar zal de gemeente Putten hier strenger op toezien. Bladkorven waar ander afval inzit worden door de gemeente verwijderd. Zij vragen om de medewerking van de inwoners van Putten.

Hergebruik
Een deel van het ingezamelde bladafval gaat naar een composteerbedrijf. Dit bladafval verwerken zij tot compost en mulch. Mulch wordt gebruikt om de groei van onkruid te remmen tussen beplanting.

Blad in bosgebied
In het bosgebied komen geen bladkorven. Hier mogen inwoners het blad, dat van gemeentebomen op particuliere kavels in de berm valt, op een hoop vegen. In december haalt de gemeente dit eenmalig (machinaal) op. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Bosrand/Kastanjelaan, Parklaan, Oude Rijksweg, Julianalaan en Wilhelminalaan.

Afvalbrengstation
Half december worden de bladkorven weer weggehaald. De rest van het jaar kunnen inwoners hun bladafval, tegen betaling, brengen bij het Afvalbrengstation aan de Hoge Eng West 5.