Bloemen voor burgemeester Lambooij

Bij het agendapunt ‘mededelingen’ tijdens de raadsvergadering die gisteren plaatsvond onderbrak Robin Hoogendijk (Gemeentebelangen) de voorzitter en nam het woord over.

Lambooij reageerde verbaasd, omdat het bijna nooit voorkomt dat iemand zo maar het woord neemt tijdens een raadsvergadering

Toch gaf Lambooij de gelegenheid aan Hoogendijk om te spreken. “Het is alweer een tijdje geleden dat wij als raad een positief besluit namen over uw herbenoeming. En uw herbenoeming gaat binnenkort plaatsvinden in Arnhem. U moet daarvoor naar de commissaris van de Koning en daar vindt een aantal gebeurtenissen plaats waar wij niet bij kunnen of mogen zijn. Toch vinden wij als raad het belangrijk om u te feliciteren met uw herbenoeming en we hopen een mooie en gezonde periode tegemoet te mogen zien, de komende zes jaar. Wij zijn blij met uw herbenoeming”, aldus Hoogendijk. Lambooij werd uitgenodigd om in het midden van de raadzaal te gaan staan en kreeg een mooie bos bloemen overhandigd.

Lambooij was verrast en hij gaf aan: “Ik mag inderdaad maandag naar de commissaris van de Koning om beëdigd te worden. Daar moet u niet bij willen zijn, want dat stelt niet zoveel voor. En het is ook zo gepiept, om het zo maar eens te zeggen. Maar dank voor de attente reactie en de fijne, tot mij gerichte, woorden. Ik hoop inderdaad nog een poosje in uw midden te mogen zijn.”