Boeren brengen licht in deze donkere dagen

​De boeren uit de streek hebben op kerstavond met ruim honderd trekkers een route gereden langs diverse woonzorgcentra in de regio. De start van de route was in Stroe en voerde langs Barneveld, Nijkerk en Putten. 

Uiteraard trokken de verlichte trekkers veel bekijks.

Voor de bewoners van de woonzorgcentra waren er kaarten waarop stond ‘Lieve bewoners, vanavond zijn wij bij jullie langsgereden om jullie een hart onder de riem te steken. Een beetje licht in deze donkere dagen. We wensen jullie fijne feestdagen en een gezond 2021. Groetjes, de boeren uit de streek.

Onder het zorgpersoneel werden er levensmiddelen uitgedeeld. “Wij doen dit alleen om de bewoners en het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken in deze zeer zorgvolle tijd. De mensen zitten daar en mogen niet weg. Wij denken aan hen en aan een ieder die hen verzorgd. De levensmiddelen werden geleverd door de boeren die meereden”, vertelde Marjan Brouwer uit Stroe.

“Het was even wachten voordat de stoet in Putten was. Ze werden namelijk, halverwege de rit, door de politie tegengehouden. Maar wat hebben we genoten. Het personeel en zeker ook de bewoners vonden het fantastisch”, aldus zorgmedewerkster Esther Boute. “We hebben super veel etenswaren van de boeren gekregen.”

Foto: Bert de Weerd