​Bos- en heidewandeling Staverden

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zondag 16 augustus een wandeling door bos en heide op landgoed Staverden. 

Dit landgoed is voor bezoekers zo aantrekkelijk, doordat het landschap zo afwisselend is

Er wordt deze middag een flinke wandeling door het bos, langs de beek, langs landerijen gemaakt. Ook wordt de heide bezocht om te genieten van de bloeiende hei. De boswachter vertelt over het ontstaan van dit bosrijke cultuurlandschap langs de beek, dat vroeger een groene oase was te midden van oneindige heidevelden. Deze wandeling duurt een uurtje langer dan gewoonlijk. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
 
De wnadeling start om 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden en duurt ongeveer drie uur. Deelname bedraagt 5 euro per persoon en voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar bedraagt de deelname 2.50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee op vertoon van een geldige donateurspas. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.
Bel voor meer informatie over deze wandeling naar Jan Velema via telefoonnummer 06-1067 1723.

Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ongeveer 200 meter ligt rechts de parkeerplaats.

Foto: Ruud Knol