​Bosbad Putten kiest voor drie tijdblokken in najaar en winter

Zoveel mogelijk bezoekers de kans geven om recreatief te zwemmen, ondanks de beperkingen in coronatijd. Dit is de gedachte achter het herfst- en winterprogramma van subtropisch Bosbad Putten. 

Vanaf maandag 5 oktober is deze geldig.
“Om iedereen veilig te laten genieten willen we eerst 120 gasten verwelkomen en later opschalen”, vertelt manager Dick Eijlander. “Daarom hebben we de dag in drie tijdblokken verdeeld waarvoor onze gasten online tickets moeten reserveren. Met dit aantal bezoekers per dagdeel wordt het nooit te druk.”

Van maandag tot en met vrijdag kunnen zwemmers tickets kopen voor de ochtend (9.00 tot 12.30 uur), middag (13.00 tot 17.30) en avond (18.00 tot 22.00). Op zaterdag en zondag zijn er alleen ochtend- en middagkaartjes verkrijgbaar. Omdat op doordeweekse ochtenden met name ouders met baby’s, peuters en kleuters komen zwemmen, is dan de wildwaterbaan niet in gebruik. ’s Middags en ‘s avonds wel, ook als het buiten vriest. “Het is door de watertemperatuur van 29 graden echt een attractie voor alle dagen van het jaar”, zegt Dick Eijlander. In het weekend is de wildwaterbaan ook in de ochtend in bedrijf en hetzelfde geldt voor de schoolvakanties.

Ticketprijzen bekend
Ook de ticketprijzen voor het najaars- en winterseizoen zijn nu bekend. Zoals gebruikelijk liggen deze lager dan in de zomer als ook de buitenbaden open zijn. Een doordeweeks ochtendkaartje (zonder wildwaterbaan) kost voor kinderen € 4,50 en volwassenen € 5,50, in de avond (met wildwaterbaan) respectievelijk € 4,80 en € 5,80. In de middag zijn de tarieven vastgesteld op € 6,05 (kinderen) en € 7,05 (volwassenen). Ook dan is de wildwaterbaan vol in bedrijf. Omdat door de coronamaatregelen het aantal gasten beheersbaar moet zijn, is de aanschaf van abonnementen en meerbadenkaarten tijdelijk niet mogelijk. Eijlander: “Alleen met losse kaartjes kunnen we precies het juiste aantal gasten verwelkomen.”

Baanzemmen voordeliger
Bosbad Putten heeft een grote groep trouwe baanzwemmers, mensen die een of meerdere keren per week hun baantjes trekken om in conditie te blijven. Zij maken geen gebruik van het subtropische bad en de wildwaterbaan en daarom is er voor hen een speciaal kaartje van € 3,50. “Omdat ons 25-meterbad veel in gebruik is voor zwemlessen en schoolzwemmen, is er een beperkt aantal tijdstippen waarop men kan baanzwemmen”, vertelt Dick Eijlander, “maar dit is inmiddels weer flink uitgebreid.” Met name de donderdag is populair, dan is het water extra warm en kunnen zwemmers van 7.00 uur tot 15.30 uur hun meters maken.

Semi-strandmodel
In de zomermaanden werkte Bosbad Putten vanuit veiligheidsredenen met het strandmodel: gasten trokken thuis al hun zwemkleding aan omdat omkleedfaciliteiten alleen bij vertrek beschikbaar waren. Ook was het aantal zitplaatsen minimaal. “Omdat we eenrichtingsverkeer in de bezoekersstromen willen, blijft dit strandmodel deels intact”, aldus Eijlander. “We vragen gasten om thuis alvast hun zwemkleding aan te doen. Ze kunnen zich dan in onze verwarmde welkomstruimte uitkleden en hun spullen hier achterlaten, eventueel in een kluisje. In deze ruimte en in het restaurant kunnen ze wat eten of drinken. Als ze gaan zwemmen nemen ze een handdoek mee en kiezen een zitplaats, die zijn er voldoende rond al onze baden.”

Subtropisch Bosbad Putten

Adresgegevens

Zuiderveldweg 6
3881 LJ Putten

Telefoon

T. 0341-341288

Meer info