Bruidspaar Blankespoor haalt herinneringen op

​Door Joyce Kruizenga-Elskamp  - De heer en mevrouw Henk en Corrie Blankespoor uit Putten waren op woensdag 20 december maar liefst 60 jaar getrouwd. "Het echte feest komt nog in januari, hoor!"

Op de vraag hoe ze elkaar ontmoet hebben, beginnen ze met pretogen te grinniken

"Hij was pas vijftien en ik zeventien toen wij elkaar ontmoetten. Wij woonden allebei op een boerderij, dus dat was hard werken. Op onze trouwdag, 60 jaar geleden, sneeuwde het. We vierden ’s avonds ons bruiloftsfeest, dat zeker tot 04.00 uur duurde, in de Heerdt.”

De heer Blankespoor begint al snel meer herinneringen op te halen. "Ik wilde graag loodgieter worden. Mijn oudere broer was dat al en had mooie bruinleren overschoenen. Die wilde ik ook wel. Uiteindelijk heb ik, wat nu Blankespoor Installatietechniek heet, opgestart met vestigingen in Putten, Nunspeet en Lunteren. Ik had op een gegeven moment tachtig man in dienst, waarvan ik sommige medewerkers al meer dan dertig jaar kende. Helaas kreeg ik last van mijn ogen en moest ik stoppen.”

Samen kreeg het echtpaar twee zonen. Ze hebben nu zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. De heer Blankespoor heeft in zijn werkzame leven zeker niet stil gezeten. Zo zat hij ruim dertig jaar in het bestuur van gymnastiekvereniging Orion en was hij in de jaren 80 ruim tien jaar brandweercommandant van de vrijwillige brandweer in Putten. Ook zat hij een paar jaar in het bestuur van de Puttense VVV. Voor al dit vrijwilligerswerk is hij door de toenmalige burgemeester Berkhout onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Naast de zorg voor de kinderen zat zijn vrouw in de oudercommissie van school en in het bestuur van de huishoudschool.

Op woensdag 20 december kreeg het diamanten echtpaar zelfs felicitaties van de Commissaris van de Koning in Gelderland en een bezoek van burgemeester Lambooij. "Sympathieke man, we hebben gezellig gepraat. Mijn vrouw kreeg een prachtige bos bloemen en ook een bijzonder mooi beeldje van kunstenares Corry Ammerlaan-Van Niekerk. De titel van het beeldje is ‘Elkaar op handen dragen’ en zo is het!”

De heer en mevrouw Henk en Corrie Blankespoor uit Putten waren op woensdag 20 december maar liefst 60 jaar getrouwd. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp (Foto voorpagina Hans Hoorman)