Buitenbad Bosbad Putten is geopend voor baanzwemmen

Subtropisch Bosbad Putten heeft na overleg met het coronateam van de gemeente Putten besloten om het buitenbad te openen voor baanzwemmen. Vanaf maandag 1 maart, 7.00 uur, kunnen zwemmers hun baantjes trekken in water dat qua temperatuur naar de 21 graden gaat.

Het strandmodel – thuis alvast badkleding aantrekken - blijft gehandhaafd. Om zoveel mogelijk mensen te laten zwemmen, zijn er tijdslots van een uur

In dit uur mogen zwemmers drie kwartier het water in. Met de openstelling wil Bosbad Putten een positief antwoord geven op de groeiende vraag naar mogelijkheden om te sporten en bewegen. Ook voor zwem- en poloclub Triton is het goed nieuws: zij kunnen hun training hervatten.

BESTEL HIER UW TICKETS 

Dick Eijlander, manager van Bosbad Putten: “We krijgen dagelijks verzoeken, mensen willen naar buiten en gezond bewegen. We horen vaak dat mensen het vele zitten zat zijn en ook de zogenaamde coronakilootjes willen aanpakken. Wij bieden ze nu binnen verantwoorde omstandigheden de mogelijkheid om buiten te zwemmen. Alles gaat volgens de landelijke voorschriften van overheid en RIVM.” 

Het verantwoorde karakter zit ‘m volgens Eijlander ook in het aantal zwemmers en de tijd dat zij mogen zwemmen. “Iedereen kan via de website een ticket van 5 euro kopen en daarbij een specifieke dag en tijdstip uitkiezen. Ieder uur is er plaats voor maximaal 30 zwemmers, zo wordt het nooit te druk. De binnenruimte mogen we nog niet openen, dus omkleden kan in de tijdelijke kleedruimte naast het buitenbad.” Belangrijk is dat men vooraf kaartjes koopt via de webshop, alleen zo kan Bosbad de zwemmers goed spreiden.

Bosbad Putten opent zo maximaal mogelijk. Van maandag tot en met vrijdag kan men tussen 7.00 en 20.00 uur het water in, op zaterdag van 8.00 tot 17.00 en zondag van 9.00 tot 17.00.

“Ook voor onze medewerkers is het fijn om echt aan de slag te kunnen en weer contact met klanten te hebben. Daar kijkt iedereen enorm naar uit, ook al is het nu nog op bescheiden schaal”, aldus Eijlander. Gedurende de openingstijden zijn er twee blokken van twee uur gereserveerd voor leden van zwem- en poloclub Triton. Zij kunnen op dinsdag en vrijdag trainen van 17.00 tot 19.00 uur.

Subtropisch Bosbad Putten

Adresgegevens

Zuiderveldweg 6
3881 LJ Putten

Telefoon

T. 0341-341288

Meer info