Burgemeester Lambooij bezoekt diamanten bruidspaar

Vorige week vierden Hendrik Meiling en Maria Doppenberg hun zestig jarig huwelijksjubileum.

Burgemeester Lambooij maakte van de gelegenheid gebruik om het echtpaar persoonlijk te feliciteren

Hendrik en Maria zijn beiden geboren en getogen in Putten. De eerste twaalf jaar van hun huwelijk woonden ze respectievelijk in IJsselstein en Oldebroek. “Wij woonden daar heel fijn, maar na twaalf jaar werd Henk gevraagd om voor zijn werk weer terug te keren naar Putten. We kwamen terug en na al die jaren kan ik wel zeggen dat ik hier nooit meer weg wil”, aldus mevrouw Meiling.

Het echtpaar heeft vier kinderen die allemaal in de buurt wonen. “Dat was tijdens de coronacrisis heel fijn. We waren altijd verzekerd van hulp”, legt Meiling uit. Naast de vier kinderen zijn er inmiddels ook zestien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. “We hebben daar gelukkig een heel goed contact mee. We appen veel en ik krijg regelmatig foto’s doorgestuurd. Dat heeft ons wel een beetje door de coronatijd geholpen”, aldus mevrouw Meiling. “Ik had wel al een mobiele telefoon, maar nog geen smartphone. Die kreeg ik voor mijn tachtigste verjaardag. Ik heb er ongelofelijk veel plezier van.”

Het echtpaar is benieuwd hoe het gaat als de coronapandemie voorbij is. “We denken dat corona het verenigingsleven verzwakt kan hebben. Het vergt energie om ergens aan te beginnen en ernaartoe te gaan. Nu hebben mensen geproefd aan het vrije leven en wellicht maakt dat de drempel hoger om je weer in te zetten voor een vereniging. Ook burgemeester Lambooij is hier niet hoopvol over.

Afgelopen zaterdag heeft het bruidspaar hun diamanten huwelijksfeest, te midden van het complete gezin en overige familieleden, gevierd op Landgoed Schovenhorst.