Burgemeester Lambooij roept inwoners op gebruik te maken van hun stemrecht

Burgemeester Lambooij roept alle inwoners op om gebruik te maken van hun stemrecht: “Op woensdag 22 november kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer`, aldus Lambooij.

“Er zijn weer verkiezingen met belangrijke thema’s, zoals migratie, bestaanszekerheid, het stikstofdossier en voldoende woningen voor onze jeugd."

Lambooij vervolgt: "Thema’s die velen van ons raken. Denk aan de agrariërs met hun zorgen over de bedrijfsvoering, de jongeren die op zoek zijn naar een woning of de sociaal zwakkeren die zich zorgen maken over hun bestaanszekerheid”.

“Drie onderwerpen uit het grote scala van thema’s waar deze verkiezingen over gaan. Ik hoor elke dag schrijnende voorbeelden die ook in Putten onze aandacht vragen en krijgen. Vanuit de gemeente proberen we dan ook zo adequaat mogelijk hulp te bieden. Wij zijn voor een groot deel afhankelijk van de keuzes die landelijk worden gemaakt."

Stem op 22 november
“Daarom roep ik u op: maak gebruik van uw stemrecht en ga stemmen op 22 november. Door te stemmen bepaalt u wie u vertegenwoordigt in de Tweede Kamer en geeft u richting aan belangrijke keuzes voor de toekomst. U kunt van 7.30 uur tot 21.00 uur op onze stembureaus terecht. In het gemeentehuis en in Stroud treft u zelfs twee stembureaus aan om de doorstroom te versnellen. En een extra stemlocatie is er in de Hersteld Hervormde Kerk aan de Henslare 2. Ook school De Schovenhorst is weer ingericht als stembureau. In het gemeentehuis is een stemmal met soundbox voor blinden en slechtzienden. Zodat zij zelfstandig hun stem uit kunnen brengen."

Laat u informeren
“Dit jaar zijn er veel kandidaten van partijen die naar de stem van de Nederlandse kiezer dingen. Kandidaten die allerlei richtingen in onze samenleving vertegenwoordigen. Op hun websites, in de kranten en via de andere media kunt u meer lezen over hun plannen. Het kan u bij uw keuze helpen om daar even de tijd voor te nemen."

Verkiezingsdebat in Putten
“Op maandagavond 6 november vindt in Theater Stroud een Puttens verkiezingsdebat plaats. Als u geïnteresseerd bent in hoe een aantal kandidaten van verschillende partijen denkt over de thema’s raad ik u aan hier vooral naar toe te gaan en mee te discussiëren. Het debat start om 19.30 uur en is rond 22.00 uur afgelopen."

"Ik laat mijn stem niet verloren gaan. U hopelijk ook niet", besluit Lambooij.