Carbidschieten en vreugdevuren niet op oudejaarsdag toegestaan

Omdat oudejaarsdag dit jaar op zondag valt is het carbidschieten en het houden van vreugdevuren niet toegestaan tijdens de jaarwisseling. Inwoners kunnen wel toestemming vragen voor carbidschieten en het houden van een vreugdevuur op zaterdag 30 december tussen 10.00 uur en 00.00 uur.

Carbidschieten en vreugdevuren rond de jaarwisseling

Carbidschieten
Inwoners kunnen toestemming vragen voor carbidschieten op zaterdag 30 december tussen 10.00 uur en 00.00 uur. Dit geldt voor carbidschieten buiten de bebouwde kom op eigen terrein met melkbussen of dergelijke installaties met een maximale inhoud van 50 liter. Er mag alleen gebruik worden gemaakt van acetyleengas, afkomstig van een mengsel van carbid (calciumcarbide) met water.

Vreugdevuren
Ook voor het houden van een vreugdevuur op eigen terrein kan ontheffing worden gevraagd. De ontheffing geldt op zaterdag 30 december tussen 10.00 uur en 00.00 uur. Binnen de bebouwde kom zijn vreugdevuren niet toegestaan.

Aanvragen van een ontheffing voor carbidschieten of een vreugdevuur kan voor woensdag 20 december via de website van de gemeente www.putten.nl/carbidschieten of www.putten.nl/vreugdevuur. De kennisgeving wordt gepubliceerd op www.officielebekendmakingen.nl

Foto: Pixabay