​CDA Putten klaar voor de toekomst

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn in volle gang. Zo ook bij het CDA Putten, waar de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma recent werden vastgesteld. 

Dit alles valt samen met het aantreden van de nieuwe voorzitter Robert Olthuis.

Hij heeft de voorzittershamer per 1 december overgenomen van Gert Aalten. Gert is ruim twaalf jaar voorzitter geweest. Olthuis: "We zijn Gert enorm dankbaar voor alles wat hij voor het CDA heeft betekend." Onder leiding van lijsttrekker Wim van de Koot is een mooie mix te zien van jonge, nieuwe gezichten en de ervaring van de huidige fractie. Beide heren geven vol trots aan: "We zijn blij met deze lijst, er staat een team wat klaar is voor de toekomst."

Onder leiding van de kandidaatstellingscommissie is er hard gewerkt om ook nieuw talent aan te trekken. Olthuis: "Het is fijn dat de huidige fractie opnieuw beschikbaar is voor een volgende periode. De afgelopen jaren hebben zij het CDA-geluid duidelijk laten horen in de gemeenteraad, maar het is ook gezond om te blijven ontwikkelen door nieuw talent toe te voegen aan de fractie en dat is met de nummers 5, 6 en 7 ook absoluut gelukt. We hebben ons best gedaan om een mooie balans te vinden tussen ervaring en jeugd, maar ook om vertegenwoordigd te zijn vanuit verschillende sectoren. We willen graag de brede volkspartij zijn voor Putten, dat is de kracht van het CDA."

Van de Koot ziet de vele uitdagingen die in Putten opgelost moeten worden. "Er zijn veel zaken die beter moeten, we hebben echt een paar prioriteiten. Het CDA wil een bereikbaar Putten en op veel vlakken moet de bereikbaarheid echt beter. De wegen in Putten verdienen onze aandacht. Het college heeft geen daadkrachtige visie op tafel gelegd om te innoveren. Er moeten echte oplossingen komen voor de drukte op de wegen, zeker als de druk alleen maar toeneemt door nieuwe woningen."

Vooruitzien en de lange termijn in het oog houden is ook op andere vlakken nodig. "Er komen vaker zaken voorbij in de gemeenteraad waarin we missen dat er een stapje verder gedacht wordt. Een school en flexwoningen moeten bij de eerste ontwerpen van wijken al een plekje krijgen. Achteraf iets proberen in te passen zorgt voor onrust en onbegrip, dat zouden we graag anders zien."

Het CDA denkt graag mee, op een positief kritische manier. "We gaan er de komende verkiezingen vol voor", aldus beide heren. "Met het complete team zetten we de schouders eronder en vertrouwen we erop dat de kiezer ons in maart weer weet te vinden. De coronapandemie zal ongetwijfeld volgend jaar ook nog een stempel drukken op de mogelijkheden om een echte campagne te voeren, maar hier zijn genoeg creatieve oplossingen voor."

Meer team CDA Putten? Kijk op www.cdaputten.nl om meer standpunten te lezen en de kandidaten beter te leren kennen.