Centrum in het teken van 'PUUR' Putten

Winkelcentrum Putten staat zaterdag 24 juni  in het teken van alles wat 'Puur Putten' is. Het Putters dialect, musea en ander cultureel erfgoed, lokale ondernemers met 'pure' producten, de natuur in en rondom Putten, oude en nieuwe foto’s van Putten staan deze dag centraal.

Belangstellenden kunnen voor een stukje historie terecht bij het Nostalgieplein

Dat is te vinden naast ’t Boekpunt. Hier zijn, naast een aantal uitvergrote, oude foto’s van Putten, ook een aantal demonstraties van oude ambachten te zien. Tegenover het Nostalgieplein testen bezoekers hun kennis van het Puttens dialect. Er hangen grote borden met uitspraken in het Putters en er is een prijsvraag waar zowel jong als oud aan mee kan doen. De oplossing kunnen deelnemers in de brievenbus doen die daar aanwezig is. De winnaar van de prijsvraag wint de boeken 'Putters praoten' en 'Waor of niet waor?'.

Verder zijn er diverse kramen in het centrum aanwezig op het gebied van cultuurhistorisch erfgoed, maar ook lokale ondernemers met 'pure' producten zijn van de partij. Het is zelfs mogelijk om echte Puttense melkmoes te proeven. De Puttense band Ned Need zorgt voor de muzikale ondersteuning, zij treden op naast het plein bij Van Ganswijk (tussen de Heerdt en de Oude Kerk).

Voor de kinderen zijn Klara en Bertus aanwezig met De Mobiele Boerderij. Samen met koe Milou wandelen zij door de winkelstraten. Milou loeit er vrolijk op los, haar ogen twinkelen, haar kop beweegt fier op en neer en af en toe moet ze niezen. En… Milou geeft iets heel anders dan melk. Klara en Bertus laten iedereen genieten van dat lekkers en zo brengen zij het boerenleven heel dichtbij.

PUUR Putten vindt plaats op zaterdag 24 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur in Winkelcentrum Putten.