ChristenUnie maakt kandidatenlijst bekend

De ChristenUnie maakte de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen tijdens de ledenvergadering, die afgelopen woensdag werd gehouden, bekend.

Het bestuur van de ChristenUnie had een speciale commissie opdracht gegeven om een kandidatenlijst op te stellen.

De commissie heeft op diverse plekken mensen opgeroepen om zich beschikbaar te stellen voor een plaats op de kandidatenlijst, zowel op sociale media als ook in de krant.

Voor de zomer had de commissie de voordracht van de lijsttrekker al rond en werd bekend gemaakt dat TeunJan van Ooijen de lijstaanvoeder wordt. Nu zijn afgelopen woensdag de andere kandidaat-raadsleden aan de leden bekend gemaakt. De twee raadsleden Lubbert van de Heuvel en Jenneke Lubbertsen hebben besloten de politiek te verlaten. Dat betekent een behoorlijke vernieuwing van de kandidatenlijst. Op de eerste plaatsen staan de huidige raadsleden: Erik van Hemel en Wilco van de Langemheen. Zij worden aangevuld door enkele nieuwe kandidaten onder wie Saskia de Graaf.

De lijst is een mooie mix van ervaring en vernieuwing. Naast Aalt Posthouwer staat bijvoorbeeld Gerben van den Hazel. Ook staan er verschillende vrouwen op de lijst. Het was een heel werk om de lijst samen te stellen, laat commissievoorzitter Annerie Schuurman weten, maar ook mooi om te doen. De via Teams drukbezochte ledenvergadering keurde de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen goed. Nu kan lijsttrekker TeunJan van Ooijen aan het werk met zijn team.

Ard Kleijer, voorzitter van de ChristenUnie in Putten, is bijzonder tevreden over de kandidatenlijst. "Elke verkiezing is het toch weer een kijken en onderzoeken om een mix te krijgen van ervaring en vernieuwing. Er wordt veel gevraagd van de huidige raadsleden en het gesprek daarover moet ook in goede harmonie verlopen. Deze samenstelling geeft daarin alle vertrouwen."

Bekijk de volledige lijst op putten.christenunie.nl.