ChristenUnie Putten vraagt aandacht voor toeslagenaffaire

De afgelopen periode werd de impact van de toeslagenaffaire steeds duidelijker. Gezinnen zijn in grote problemen gekomen. Ook in Putten zijn er misschien gezinnen in de problemen gekomen en daarom heeft de fractie van de ChristenUnie schriftelijke vragen gesteld aan het college over dit onderwerp.

Zijn er in Putten gezinnen gedupeerd door de toeslagenaffaire?

"Wij willen vooral graag weten of er gezinnen zijn in Putten die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire en welke hulp er al door het college geboden is", legt Van Ooijen, raadslid van de ChristenUnie, uit. "Door het kabinet is er elf miljoen euro beschikbaar gesteld voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. De fractie van de ChristenUnie is benieuwd welk deel van dit budget voor de gemeente Putten bestemd is."

"De belastingdienst mag, vanwege de privacywetgeving, geen gegevens delen van gedupeerden in de gemeente Putten. Nu blijkt dat er nog meer mensen gedupeerd zijn dan eerder bekend was is er, in samenwerking met de VNG en het kabinet, de mogelijkheid om in januari alsnog deze gegevens boven tafel te krijgen. De fractie van de ChristenUnie wil graag weten of het college met deze mogelijkheid bekend is en of het college met deze mogelijkheden aan de slag gaat."

"De fractie van de ChristenUnie hoopt en verwacht dat het college er alles aan gaat doen om de gedupeerde ouders de hand te bieden en hen te helpen richting een hoopvolle toekomst."