ChristenUnie vraagt aandacht voor pleegzorg

Doordat veel werkbezoeken in deze tijd niet doorgaan heeft de fractie van de ChristenUnie op een andere manier onderzoek gedaan. In de afgelopen periode heeft de ChristenUnie verschillende pleegouders en betrokkenen rondom pleegzorg gesproken.

Onderwerpen tijdens deze gesprekken waren de relatie met de gemeente, drijfveren van pleegouders en verbeterpunten.

Tijdens de gesprekken heeft de fractie van de ChristenUnie gehoord dat pleegouders vanuit overtuiging en met passie hun werk doen. Daarmee leveren zij een prachtige bijdrage aan de Puttense samenleving. Ze staan klaar voor kinderen en jongeren die het nodig hebben en ze bieden hun een veilige basis.

De fractie van de ChristenUnie wil van het college weten hoeveel pleegkinderen er in Putten zijn en om hoeveel gezinnen het gaat. In het nieuws zijn er berichten dat pleegouders voortijdig stoppen. De fractie wil weten of er ook in Putten pleeggezinnen voortijdig gestopt zijn en wat daarvan dan de reden zou kunnen zijn. Om het stoppen te voorkomen is de vraag gesteld wat het college kan doen om pleeggezinnen te ondersteunen.

Ondersteunen
In het verleden waren er altijd avonden, door de gemeente georganiseerd, waarop pleegouders elkaar konden ontmoeten. Deze avonden werden altijd als zeer positief ervaren. De fractie wil weten waarom deze avonden niet meer plaats vinden en of het college bereid is om deze avonden weer op te starten.

Innovaties
Tijdens een van de gesprekken met mensen die bij de pleegzorg betrokken zijn, kwam het plan 'Mocking Bird Family' ter sprake. Dit is een nieuwe en innovatieve manier van pleegzorg die in Engeland is ontstaan. Er wordt ingezet op stabiliteit door ondersteuning in het netwerk. De fractie van de ChristenUnie wil graag weten of het college bereid is om te onderzoeken of deze vorm van pleegzorg voor Putten uitvoerbaar is.

Toekomst
Voor de fractie van de ChristenUnie is pleegzorg van grote waarde voor de Puttense Samenleving. De fractie verwacht dat het college er alles aan doet om pleegzorggezinnen bij te staan en te blijven ondersteunen om vroegtijdig afhaken te voorkomen.