​Cliënten jeugdzorg onder de pannen

Puttense cliënten van Van Montfoort Uitvoering zijn niet de dupe geworden van het faillissement van deze jeugdzorgorganisatie. Dat antwoordt het college op vragen van Wij Putten.

Voor het uitvoeren van taken op het gebied van de jeugdzorg gaat Putten zoals elke gemeente in zee met een of meerdere organisaties die expertise hebben op dit terrein.

Een ervan was het Woerdense bedrijf Van Montfoort Uitvoering, dat in Putten de zorg had voor een aantal jeugdige cliënten. In november van het afgelopen jaar ging het bedrijf echter failliet.

Omdat Wij Putten zich zorgen maakte of cliënten niet tussen wal en schip zijn geraakt, heeft de fractie het college hier vragen over gesteld. De antwoorden stellen raadslid Wilma van Voorst-Ruiter van Wij Putten gerust.

“Het blijkt dat de cliënten bij andere contractpartners van de gemeente zijn ondergebracht. In een aantal gevallen is er zelfs gekozen voor de inzet van de vaste hulpverlener, waarmee hiervoor een tijdelijke zzp-overeenkomst is aangegaan. Dat is natuurlijk helemaal mooi, want de zorg voor jongeren is gebaat bij continuïteit. Voor wie eenmaal een vertrouwensband met een hulpverlener heeft opgebouwd, is het ingrijpend om met een ander opnieuw te moeten beginnen`, aldus Van Voorst-Ruiter.

Ook heeft het college laten weten de cliënten goed in beeld te hebben en geen enkele twijfel te hebben dat geen enkele jeugdige cliënt tussen wal en schip valt.