College beantwoordt vragen over Engweg 10

​De VVD-fractie heeft twee keer schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de aanvragen en procedures rondom het perceel met opstal en de ontwikkeling van een appartementencomplex aan de Engweg 10.

Raadslid Jorrit Heinen wilde weten wat de beweegredenen waren om het principeverzoek van de eerdere aanvrager (familie Knoppert) af te wijzen

“Het heeft ons bevreemd dat het college afwijzend heeft gereageerd op het principeverzoek van de familie Knoppert, eigenaar in 2018, met betrekking tot het perceel aan de Engweg 10. Terwijl het college in 2019, nadat ontwikkelaar De Bunte Vastgoed eigenaar is geworden van het perceel, wel bereid was mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan voor de realisatie van zestien appartementen”, legt Heinen uit. “Wij willen graag een verklaring van de gebeurtenissen in dit dossier en wensen verdere uitleg.”

Inmiddels heeft Heinen de beantwoording van het college ontvangen. Het college geeft aan de voorgestelde bouw van woonappartementen op dit perceel uit planologisch oogpunt een ongewenste ontwikkeling te vinden. “Het eerste plan (van Roordink Architecten) bestond uit een groot en hoog appartementencomplex. Dit vond het college te fors. Twee lagere en kleine gebouwen zouden wel denkbaar zijn. Het plan zou niet te hoog mogen zijn in verband met het naastgelegen gezondheidscentrum en het zou een woonhuis uitstraling moeten hebben”, zo schrijft het college. “Ook zou het niet zo mogen zijn dat er appartementen zijn die alleen maar uitzicht op het kerkhof hebben. Het plan voor de bouw van appartementen op deze locatie sloot daarmee volgens het college niet aan bij de omliggende bebouwing en de aangrenzende begraafplaats. Dit is in een gesprek met de aanvrager gecommuniceerd.”

Op de vraag wat de beweegredenen van het college waren om een half jaar later wel medewerking aan dit plan te willen verlenen geeft het college aan: “Op 30 april 2019 verzocht De Bunte Vastgoed Oost planologisch medewerking te verlenen aan het wijzigen van het bestemmingsplan aan de Engweg 10 te Putten. Ons college heeft bij brief van 6 juni 2019 De Bunte laten weten niet bereid te zijn mee te werken aan het verzoek. Het college achtte de bouw van een grootschalig appartementencomplex uit stedenbouwkundig oogpunt niet wenselijk. De Bunte stuurde op 30 augustus 2019 een aangepast voorstel en verzocht om medewerking aan bestemmingsplanwijziging om de herontwikkeling mogelijk te maken. Het college besloot op 29 oktober 2019 dat het ingediende schetsvoorstel als basis kan dienen voor een wijziging van het bestemmingsplan, indien uit het uit te werken plan blijkt dat er vanuit de beoogde appartementen geen direct zicht op de begraafplaats mogelijk is.”