College geeft aan: 'Geen problemen bij de bouw van de Poort van Putten'

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat er geen vertraging is ontstaan bij de bouw van zeventien appartementen op de hoek van de Verlengde Dorpsstraat en de Bakkerstraat. Ook geeft het college aan dat het complex wel past binnen de grondoppervlakte.

Gemeentebelangen heeft in oktober een aantal vragen aan het college gesteld over de vertraging die zou zijn ontstaan bij de bouw van de diverse appartementen op de hoek van de Verlengde Dorpsstraat en de Bakkerstraat.

Volgens fractievoorzitter Hoogendijk zou er sprake zijn van een geschil, waardoor de bouw van de appartementen werd vertraagd. “Als de bouw vertraagd wordt dan komen veel Puttense senioren in de problemen, omdat zij, door de verkoop van hun eigen woning, dan zonder woonruimte komen te zitten”, aldus Hoogendijk. “Maar er bereiken ons verschillende signalen dat er een groter probleem is. Er zou een omgevingsvergunning zijn verleend voor de bouw van appartementen die niet op de grondoppervlakte passen.”

Inmiddels is de beantwoording  van de vragen binnen. Volgens het college is er niets aan de hand. “Op 23 april 2020 hebben wij een omgevingsvergunning verleend om op het perceel op de hoek van de Bakkerstraat met de Verlengde Dorpsstraat een commerciële ruimte met zeventien appartementen te mogen bouwen. Ons is niet bekend dat de bouw niet door zou gaan. Integendeel. Wij hebben op 16 oktober 2020 van de vergunninghouder de melding gekregen dat met de bouw begonnen gaat worden. Ook is ons niet bekend dat de grondoppervlakte te klein zou zijn. Uit diverse tekeningen die de aanvrager heeft ingediend bij de vergunningaanvraag blijkt dat de voetprint van het gebouw binnen de eigendomsgrens staat. Enkele ondergeschikte uitstekende delen (balkons) hangen wel boven gemeentegrond. Hiervoor heeft de gemeente toestemming verleend”, zo schrijft het college.

Hoogendijk reageert op de beantwoording: “Ik heb begrepen dat de aannemer een brief aan de toekomstige bewoners heeft gestuurd dat er met de bouw begonnen zou worden. In de beantwoording lees ik dat eind april al een bouwvergunning werd verleend. Zes maanden later wordt aangegeven dat ze gaan bouwen. Terecht dat er bezorgdheid is of de appartementen op tijd klaar zijn. Inmiddels heb ik ook met de vergunninghouder gesproken en die heeft gegarandeerd dat de nieuwe bewoners op tijd in hun appartementen kunnen en niet naar tijdelijke woonruimte hoeven uit te kijken. Dat geeft mij voorlopig rust. Ook al heb ik geen antwoord gekregen op mijn vraag waarom er zes maanden dan niets is gebeurd. Terecht dat er bezorgdheid was zeker bij deze toekomstige bewoners.”