​College Putten wil reclamebelasting voor 2021 schrappen

Het college van burgemeester en wethouders van Putten stelt de gemeenteraad voor om in 2021 géén reclamebelasting te heffen.

“Het water staat de winkeliers in Putten door corona aan de lippen. Met het schrappen van de reclamebelasting voor 2021 hopen wij onze ondernemers een klein steuntje in de rug te geven”, motiveert wethouder Koekkoek het voorstel aan de raad.

Met het schrappen van de reclamebelasting voor 2021 komt het college tegemoet aan een dringend verzoek van Stichting Ondernemersfonds Putten (SOP) en de ondernemersvereniging Winkelcentrum Putten (WCP).

Het voor één jaar schrappen van de reclamebelasting betekent overigens niet dat er in 2021 geen geld is voor activiteiten. “Van de ruim 80.000 euro aan belastingopbrengst voor 2020 resteert nog 32.000 euro. Dit bedrag kan dit jaar worden ingezet. Mocht er meer geld nodig zijn voor activiteiten dan gaan wij daarover het gesprek met Stichting Ondernemersfonds Putten en ondernemersvereniging Winkelcentrum Putten aan. Het is in ons aller belang dat na de coronacrisis ‘de loop’ weer in het centrum komt”, aldus Koekkoek.

Naast het schrappen van de reclamebelasting voor 2021 stelt het college van B en W de gemeenteraad ook voor om de evaluatie van de belasting en het fonds uit te stellen tot 2023.

De Stichting Ondernemersfonds Putten, verantwoordelijk voor de besteding van de inkomsten uit de reclamebelasting, is blij met het voorstel aan de gemeenteraad. “Het zijn barre tijden voor ondernemers. De gevolgen ijlen de komende jaren door. En dan is het fijn dat het college gehoor geeft aan ons verzoek om de reclamebelasting voor één jaar te schrappen." Joep van Stratum van Winkelcentrum Putten sluit zich hierbij aan. “De niet essentiële winkels zitten inmiddels twee maanden dicht. Dat betekent twee maanden nagenoeg geen inkomen voor winkeliers. Ook wij zijn blij met dit voorstel."