College vraagt snelle en adequate oplossing voor een veiliger kruispunt op de Oude Rijksweg

Het college van burgemeester en wethouders is geraakt door het dodelijk ongeluk dat afgelopen zaterdag plaatsvond op de kruising Hoofdlaan met de Oude Rijksweg. Hun gedachten gaan uit naar het slachtoffer en naar de nabestaanden. Dat schrijft het college in een brief aan de leden van de gemeenteraad.

“Met uw gemeenteraad en de klankbordgroep van omwonenden hebben wij herhaaldelijk onze zorgen over de veiligheid van deze kruising kenbaar gemaakt bij de wegbeheerder zijnde de provincie Gelderland.”

“Wij hebben dat afgelopen maandag opnieuw en indringend gedaan. Wethouder van Nieuwenhuizen heeft verantwoordelijk gedeputeerde Ruitenberg, tijdens een spoedoverleg, verzocht om op de kortst mogelijke termijn tot actie over te gaan”, aldus het college. “Afgesproken is om volgende week nader met elkaar (provincie Gelderland en gemeente Putten) te overleggen. Ons streven daarbij is om te komen tot een snelle en adequate oplossing voor een veiliger kruispunt Hoofdlaan - Oude Rijksweg. Wij gaan er hierbij vanuit dat de provincie Gelderland, zijnde de wegbeheerder, de klankbordgroep nadrukkelijk betrekt bij het op korte ter mijn realiseren van een veiliger kruispunt.”