​College wil zuidelijke ontsluitingsweg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten stelt de gemeenteraad voor om een voorbereidingskrediet van € 75.000 beschikbaar te stellen voor het opstarten van het project 'Zuidelijke ontsluiting Putten'. 

Als de raad met het voorstel instemt, start het college met de voorbereidende onderzoeken

“Een nieuwe ontsluitingsweg is nodig om het zuiden van Putten bereikbaar, veilig en leefbaar te houden. En om ervoor te zorgen dat de woningbouw van onder andere Halvinkhuizen geen vertraging oploopt.” Dat stelt het college in het voorstel aan de raad. “De exacte ligging van de nieuwe weg moet verder worden onderzocht, maar meerdere (nieuwe) woningbouwlocaties hebben hier straks profijt van.”

Nieuwe woningbouwlocaties
Voor de ontwikkeling van Halvinkhuizen is in 2021 onderzoek uitgevoerd naar ontsluitingsvarianten voor de nieuwe woonwijk. Daarbij is ook gekeken naar andere grote ontwikkelingen die er in Putten gepland staan. De voorkeursvariant uit het onderzoek is de variant met een nieuwe zuidelijke ontsluitingsweg. “Om ervoor te zorgen dat de nieuwe verkeersontsluiting op tijd klaar is en de woningbouw geen vertraging oploopt, is het van belang dat er gestart wordt met de voorbereidende onderzoeken”, aldus het college.

Planning naar voren gehaald
Een zuidelijke ontsluitingsweg is al jaren onderwerp van gesprek, maar de planning is nu van de lange termijn naar de korte termijn verplaatst. Dit heeft te maken met (nieuwe) ontwikkelingen die van invloed zijn op de verkeerssituatie in het zuiden van Putten. Hierbij valt te denken aan de woningbouw op het voormalige Sligroterrein, realisatie van bedrijventerrein Henslare, verplaatsing van de Aldi en dus de nieuwe woonwijk Halvinkhuizen.

De gemeenteraad bespreekt het collegevoorstel in de raadsvergadering van donderdag 10 maart 2022.


Foto: Gemeente Putten