Corrie van Nieuwenhuizen krijgt onderscheiding

​Burgemeester Lambooij vervolgde zijn weg om de volgende inwoner van Putten te verrassen met een koninklijke onderscheiding. Dit keer viel de eer te beurt aan Corrie van Nieuwenhuizen (59, links op de foto).

Van Nieuwenhuizen zet zich al sinds 2011 enorm in als mantelzorger voor haar moeder. Ze besteedt ruim 130 uur per week aan deze werkzaamheden.

Bij haar werkgever (de gemeente Putten) heeft Corrie aangepaste werktijden, zodat zij altijd in de ochtend, tussen de middag en aan het einde van de dag haar moeder kan verzorgen. Van Nieuwenhuizen heeft haar hele sociale leven opgegeven om zeven dagen per week en bijna 24 uur per dag voor haar moeder te zorgen.

Omdat dit nog geen twintig jaar is, komt Van Nieuwenhuizen volgens het vademecum niet in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding. Daarom beroept de burgemeester zich op artikel 4.6 Mantelzorgers en dan de alinea: “afwijkingen van de 20 jarentermijn zijn mogelijk op basis van maatwerk, mits de onderbouwing daartoe voldoende aanleiding geeft’. Dus gelet op de hoeveelheid uren (ruim 130 uur per week) waarin mevrouw Van Nieuwenhuizen voor haar moeder zorgt ontvangt zij toch de onderscheiding.