Cultuurhistorische wandeling over landgoed Staverden

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zondag 7 augustus een cultuurhistorische wandeling over landgoed Staverden. 

Dit landgoed, gelegen in een uniek beekdal-landschap, heeft een interessante historie die de deelnemers meeneemt naar de dertiende eeuw

De boswachter zal tijdens de wandeling vertellen over de ontwikkeling van het landschap, het kasteel, de boerderijen en de bewoners door de eeuwen heen. Hier leefden graven, gravinnen, landheren, boeren, boerinnen en bosarbeiders. Ook de bijzondere verhalen over de witte pauwen en Eleonora, de zwarte weduwe van Staverden, zullen zeker niet ontbreken.  

De wandeling start om 10.30 uur en duurt ongeveer tweeeneenhalf uur. Deelname bedraagt 5.00 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2.50 euro per persoon. Donateurs mogen gratis mee op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

De tocht voert over onverharde paden. Pas daarom kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden. Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. Deelnemers worden dan kort van tevoren ingelicht.   

Meer informatie en online reserveren kan via de website www.glk.nl/excursies.

Foto: Christian Biemans