Cultuurkust bestaat 50 jaar

Cultuurkust viert van 16 tot en met 21 mei haar 50-jarig bestaan. Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten gehouden in en rondom het Klooster in Harderwijk. 

Oorspronkelijk was het plan om het jubileum in 2021 te vieren, maar vanwege alle onzekerheden omtrent de corona maatregelen is er besloten om het door te schuiven naar dit jaar

Programma
De hele week kunnen bezoekers genieten van een expositie en een korte documentaire over de geschiedenis van Cultuurkust. Voor kinderen wordt er een kunstcarrousel georganiseerd en donderdagavond wordt er een algemene lezing gegeven over kunst door Rob Smulders.
Vrijdag is er een feest voor alle (oud) cursisten, docenten, vrijwilligers en personeel.  Zaterdag zal de feestweek worden afgesloten met een open huis. Tijdens deze ochtend kan iedereen een kijkje komen nemen in het mooie monumentale pand aan het Klooster en zal er onder andere muziek, schilderen en een familievoorstelling te zien zijn. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.
 
Kreatief Sentrum
In 1971 als Kreatief Sentrum begonnen in een boerderij, later onder de naam ’t Klooster gevestigd in het huidige pand, en tegenwoordig in de hele regio actief onder de naam Cultuurkust; al meer dan een halve eeuw zet Cultuurkust zich in voor de ontwikkeling van creativiteit, experiment en talent. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot ‘dé plek voor jouw kunst’. 

Meer informatie en het volledige programma: cultuurkust.nl/jubileum

Foto: Henriette Houtsma