Cursus 'internetvaardigheden' staat centraal tijdens actiedag tegen cybercrime

Er wordt extra aandacht gevraagd voor de training Klik & Tik op dinsdag 2 april. Deze training gaat over internetvaardigheden en is te volgen bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe in Putten. De training op 2 april valt samen met de actiedag tegen cybercrime '#echtnietvandaag'.

De politie Oost-Veluwe organiseert deze dag samen met ruim tachtig andere partners

Elke dag melden er zich gemiddeld 23 slachtoffers van digitale criminaliteit bij de politie in Oost-Veluwe.

Klik & Tik
Het thema ‘veilig internetten’ is onderdeel van de instaptraining Klik & Tik, die elke dinsdagmorgen plaatsvindt. De training is voor inwoners die willen kennismaken met de digitale wereld en digitaal vaardiger willen worden. Zo leren cursisten hoe ze beter gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de computer. Ook veilig internetten is iets wat in de cursus naar voren komt.  Deze training wordt georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe in Putten. De training loopt van 5 maart tot en met 20 april. De volgende training begint op 7 mei en loopt tot en met 25 juni. 

Op woensdag 3 april staat Bibliotheek Noordwest Veluwe ook op de markt in Putten om de cursus onder aandacht te brengen. Aanmelden voor de cursus kan via telefoonnummer 0852-733575, www.bibliotheeknoordwestveluwe.op-shop.nl of kom langs in de bibliotheek aan de Brinkstraat 56 in Putten.

Foto: Pixabay